lundi 15 juin 2015

Traieste ACUM, spune "PREZENT"!

Ce sa fie acest "mindfulness"? Uite o idee utila inainte de a te hotari tu sa afli mai multe:
te invata sa dai jos mastile.
Stii tu, mastile acelea pe care cu totii le purtam si uitam ca le avem. Sunt voalurile prin care privim tot ce ne inconjoara: lumea, oamenii, realitatea toata. Ei bine, mindfulness iti aminteste cat de racoritor e sa privesti lucrurile asa cum sunt ele de fapt, fara filtre. Si iti reda gandurile limpezi, claritatea, creativitatea!
Curios?
Sa iti mai spunem atunci si ca aceasta idee prinde radacini tot mai zdravene in mai toate domeniile actuale de cercetare. Tot ce e mai nou in psihologie, arta, filosofie, medicina sau chiar in afaceri foloseste, de acum, ideea de mindfulness.
Adevarul e ca, mai devreme sau mai tarziu, tot ai fi auzit despre asta pentru ca deja e in toate jurnalele de specialitate, pe prima pagina a marilor ziare si reviste internationale, pe tot internetul!
Dar noi credem ca e bine sa afli mai devreme, pentru ca sigur o sa-ti foloseasca chiar acum!
La ce? Pai cam la tot ce inseamna viata ta de zi cu zi - fara exagerare -, asa cum am sugerat si prin titlul conferintei noastre din martie, prima de acest gen adresata publicului din tara: „Mindfulness in viata cotidiana: beneficiile pentru relatii, profesie si dezvoltare personala”.

Acum, te invitam la ZILELE MINDFULNESS!

Mai exact, vrem sa contribuim la intalnirea ta mindful cu viata prin modalitatea cea mai eleganta, mai personala si mai memorabila: cartea. Speram sa citesti cu placere cartile noastre despre mindfulness, pe care le ingrijim si le recomandam cu drag.
Si mai trebuie sa stii ca acum e momentul perfect sa afli despre beneficiile prezentei constiente. Zilele acestea se intampla in Romania o multime de evenimente care o pun pe harta tarilor conectate la cele mai influente tendinte de dezvoltare ale momentului.
Programul:
- 12 iunie, ora 15:00 - simpozion la Facultatea de Psihologie din Bucuresti - „Mindfulness Meditation and Psychotherapy” (detalii aici)
- 12-14 iunie, ora 19:30 - weekend de meditatie - „Meditatie 2.0: Eliberare si Incertitudine Esentiala” (detalii aici)
- 16 iunie, ora 18:00 - simpozion la Universitatea „Spiru Haret” - „Mindfulness: Meditatia Buddhista intalneste Cultura Vestica, Stiinta si Practicile Medicale” (detalii aici)
- 18-21 iunie, ora 18:00 - retragere pentru meditatie la Pestera Moieciu - „Fructul Practicii Meditative” (detalii aici)
Noi n-am mai intalnit de mult o invitatie asa frumoasa ca programul pe care ti-l propune in zilele care urmeaza Dr. Kaisa Puhakka, profesor de psihologie clinica la California Institute of Integral Studies, practicant de meditatie in traditiile Theravada si Zen. Chiar ca merita sa afli mai multe!
Sigur, sigur ai bifa cu succes o activitate din categoria lucrurilor de facut!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire